Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mus jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3 kg
cukier 3 1/2 szkl
laska cynamonu 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: mus jabłkowy

Jabłka umyć, w całości ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika na 40 minut, w temperaturze 180 stopni. Upieczone jabłka przetrzeć przez sito, dodać laskę cynamonu i cukier, wymieszać i zagrzać, cynamon wyjąć, mus przełożyć do słoików, zakręcić, pasteryzować 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 05.02.2012 17:15
coś pysznego
Roman5 18.02.2011 17:38
musze sprobowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak