Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa zabielana

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 1 szt.
włoszczyzna 1 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
pomidory 2 kg
masło 1 łyżka
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
woda 2 l
śmietana 18-procentowa 200 g
cukier 1 łyżeczka
makaron nitki 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa zabielana

Mięso wymoczyć umyć, zalać 2 litrami zimnej wody. Dodać listek laurowy, włoszczyznę i 2 łyżki kucharka, ugotować wywar. Pomidory umyć, pokroić, dodać 1 łyżkę masła , płaską łyżeczkę soli i łyżeczkę cukru. Dusić około 20-30 min, często mieszając. Uduszone pomidory przetrzeć przez sitko. Dodać do przecedzonego wywaru, pogotować wszystko ok. 8 min. Śmietanę wlać do kubeczka, dobrze rozmieszać, wlać gorącej zupy i dokładnie wymieszać. Wlać do garnka.
Podawać z makaronem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak