Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z botwiny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z mięsa i warzyw 4 szklanki
buraki 20 dag
śmietana 12 dag
mąka 3 dag
jajko 2

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z botwiny

Buraki zetrzeć na grubej tartce i ugotować razem z włoszczyzną. Dodać botwinkę pokrojoną w cienkie paski oraz mąkę rozmieszaną ze śmietaną. Zagotować. Doprawić do smaku. Koperek i ugotowane jajka drobno posiekać i wyłożyć na talerz następnie zalać gorącą zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 27.01.2011 21:16
mmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak