Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwica ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 2 szt
śliwki 25 dag
masło 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
cebula 1 szt
kminek Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica ze śliwkami

Polędwice posolić i odstawić na 30 minut. Rozgrzać na patelni masło z oliwą, obsmażyć polędwicę ze wszystkich stron. Na dnie brytfanny położyć śliwki, posypać je kminkiem, obok ułożyć obraną i posiekaną cebulę, na nich polędwice. Piec około 40 minut w 160 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 17.09.2011 20:05
pomysłowe
Margo1 17.09.2011 20:05
pomysłowe
Roman5 18.02.2011 17:38
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak