Sposób przygotowania

Jabłka obrać i pokroić na grube plastry. Przełożyć je na dno małej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Skropić sokiem z cytryny, posypać cukrem kryształem oraz cynamonem.

Do szklanej misy wbić jajka, dodać cukier puder, mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sól, olej oraz śmietanę. Zmiksować na gładkie ciasto.

Przygotowanym ciastem zalać jabłka ułożone na blasze. Piec około 40 minut w piecyku nagrzanym do temperatury 180ºC.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    faktycznie szybkie ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    i pewnie bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubie takie szybkie, smacznie ciasta.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Łatwe i zapewne pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    smakowite
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    szybkie i smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    bardzo fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    fajny prosty przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mimi

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    Musi być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !