Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bajka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek
galaretki w cukrze 40 dag
cukier puder
kremówka 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: bajka

upiec dwa biszkopty ciemne i jeden jasny.żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl.wody.galaretkę pokroić w drobną kostkę,śmietanę ubić dodać cukier puder do smaku,letnią rozpuszczoną żelatynę,oraz kostki galaretek.przełożenie:biszkopt ciemny-połowa masy-biszkopt jasny-druga połowa masy-biszkopt ciemny-polewa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 09.06.2013 09:47
przydałby sie przepis na te biszkopty :)
Agnieszka-87-25 09.02.2013 13:29
bardzo smaczny i ładnie się prezentuje na talerzu
eduszo
eduszo 10.02.2011 09:21
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak