Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strucla z borówkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl.
drożdże 2 dag
cukier 5 dag
masło 5 dag
jajko 2 szt.
sól do smaku
mleko 1/2 szkl.
lukier 1 op.
borówki 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Strucla z borówkami

Drożdże rozetrzeć z 1 łyżeczką cukru i ciepłym mlekiem, dodać mąkę, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Borówki wymieszać z 2 łyżkami cukru, dusić około 5 minut, ostudzić. Masło utrzeć z resztą cukru i jajami, dodać rozczyn i sól do smaku. Zagnieść ciasto. Po wyrośnięciu rozwałkować, posmarować borówkami, zwinąć. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 stopni- termoobieg około 45 minut. Po wystudzeniu polukrować gotowym lukrem przygotowanym wg opisu na opakowaniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pola2 16.04.2011 20:34
lubię z owocami
bejciu24 07.02.2011 18:02
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak