Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z soczewicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica 25 dag
ziemniaki 2 szt
cukinia 1 szt
por 2 szt
seler 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny
woda 2 1/2 szkl
oliwa 2 łyżki
siekana pietruszka 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z soczewicy

Soczewicę umyć, zalać chłodną woda i pozostawić na dobę, po czym odlać wodę, wlać 2 1/2 szklanki świeżej wody, ugotować do miękkości. Ziemniaki i seler obrać i pokroić w kostkę, cukinię obrać i pokroić w plastry, por w makaroniki. dodać warzywa do ugotowanej soczewicy, przyprawić solą i pieprzem, gotować 20 minut. Posiekaną cebulę podsmażyć na oliwie, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać do soczewicy, doprawić sokiem z cytryny, dodać posiekaną pietruszkę, gotować przez 2 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 15.04.2012 14:36
takiego gulaszu jeszcze nie robiłam
Margo1 17.09.2011 20:09
nie złe
Margo1 17.09.2011 20:09
nie złe
Roman5 17.02.2011 08:33
do tego miesko i gulasz pierwsza klasa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak