Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać mleko zmiksowane z przegotowaną wodą, jajkiem i solą oraz olej. Wyrobić gładkie ciasto. Przykryć lnianą ściereczką, aby ciasto się nie wysuszyło.

Przez maszynkę do mielenia mięsa przepuścić wieprzowinę, wędzonego łososia oraz cebulę. Przyprawić do smaku solą, czarnym mielonym pieprzem oraz gałką muszkatołową.

Ciasto rozwałkować najcieniej jak się da. Literatką wycinać krążki. Na połowę krążków nałożyć jak najwięcej farszu i przykryć pozostałymi krążkami. Starannie zlepić brzegi, nadając pierożkom kształt półksiężyca. Przygotowane pielmieni ułożyć na stolnicy i delikatnie oprószyć mąką.

Pierożki wrzucać porcjami na wrzącą, osoloną wodę. Każdą porcję gotować około 8 minut. Osączyć na sicie. Na patelni podsmażyć na maśle kiełbasę pokrojoną w kostkę i wyłożyć na pielmieni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Bardzo smacznie wyglądają
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ale apetyczne !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    bardzo fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    genialny przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    ale pyszności- palce lizać
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcia7

    apetycznie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !