Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

curry z grzybów i jaj

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 25 dag
jaja 6 szt
masło 1 łyżka
pomidory 3 szt
cebula 1 szt
jogurt 2 łyżki
natka pietruszki 1 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2łyżeczki
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1 łyzeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: curry z grzybów i jaj

Grzyby umyć, obrać i osączyć. Cebulę obrać i drobno pokroić, podsmażyć na maśle razem z grzybami. Dodać obrane ze skórki i pokrojone w plastry pomidory, 2 łyżeczki posiekanej natki i jogurt, dusić pod przykrywką przez 15 minut. Dodać ugotowane na twardo jaja, po obraniu ze skorupy i przekrojeniu wzdłuż na pół, gotować dalsze 10 minut, pod koniec wlać sok cytrynowy, dodać curry i garam masala, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 17.09.2011 20:10
to cos dla mnie
Margo1 17.09.2011 20:10
to cos dla mnie
Roman5 17.02.2011 08:33
swietne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak