Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Camembert w cieście naleśnikowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser camembert 1 krążek
jajko 1 szt.
mąka pszenna 1/2 szklanki
mleko 1/4 szklanki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
przyprawa w płynie 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Camembert w cieście naleśnikowym

Przygotowujemy ciasto tak jak na naleśniki, tylko musi być bardzo gęste. Jeżeli jest zbyt rzadkie-dodajemy mąki, jeżeli zbyt gęste dolewamy mleka. Ciasto ma być tzw. wytrawne, dlatego dodajemy do smaku przyprawę Magii i troszkę Vegety.
Obtaczamy kawałki sera w tym cieście i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy na małym ogniu po kilka minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Noruas 25.12.2012 17:49
ja robiłam w panierce zawsze, ale to też jest świetny pomysł
Smakosz6 27.05.2012 22:45
mniam
Kate131 04.11.2011 09:07
tak nie robilam jeszcze
Agnieszka/picola 07.08.2011 22:37
pyszne
agnieszka189 30.06.2011 10:51
rewelacyjne
Tomasz17 09.06.2011 20:23
nice

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak