Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuły pod beszamelem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 sztuka
masło 2 łyżki
mąka 3 łyżki
mleko
czosnek 1 ząbek
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól szczypta
żółty ser starty 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuły pod beszamelem

Brokuła podzielić na różyczki, obgotować.
Masło i mąkę rozprowadzić na ogniu, wlać mleko - tak, aby otrzymać konsystencję gęstej śmietany. Zagotować, dodać roztarty ząbek czosnku, zioła prowansalskie, wymieszać.
Różyczki brokuła ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać sosem i startym żółtym serem. Podpiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

niciapn 07.02.2011 14:51
dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak