Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem według Bietki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 0,5 l
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
cukier 3/4 szkl
cukier waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krem według Bietki

Troszkę mleka odlać, resztę zagotować z cukrami. W tym odlanym mleku rozpuścić mąkę, jak mleko zakipi to wlać na mleko i mieszać aż zgęstnieje. Czasami dodaję też do kremu żółtka, a mąkę ziemniaczaną można zastąpić budyniem śmietankowym, a jak chcemy krem czekoladowy to dać budyń czekoladowy albo kakao. Rozetrzeć margarynę i dać do niej wystudzony krem i już mamy gotowe. Takim kremem można przekładać różne ciasta.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 15.08.2012 08:22
mniam
aga130982 15.08.2012 08:22
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak