Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż brązowy z kurczakiem w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż brązowy 100 g
pierś z kurczaka 1 szt.
sos słodko-kwaśny 250 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
zioła 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż brązowy z kurczakiem w sosie

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
Pierś kurczaka pokroić w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem, a potem obtoczyć w mące pszennej. Wrzucić na patelnię i krótko podsmażyć. Dodać do sosu. W szklance rozrobić mąkę ziemniaczaną z niewielką ilością zimnej wody, a następnie dolać ją powoli do sosu i dokładnie wymieszać. Podgrzewać jeszcze przez chwilę - sos ma wyraźnie zgęstnieć. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 23.06.2011 17:53
pycha !
pigila
pigila 07.05.2011 14:44
super
pigila
pigila 07.05.2011 14:43
super
pigila
pigila 07.05.2011 14:43
super
pigila
pigila 07.05.2011 14:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak