Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Glazurowane udka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 12 sztuk
dżem pomarańczowy 3 łyżeczki
łagodna musztarda 1 łyżeczka
sos sojowy 1 łyżeczka
suszona kolendra do smaku
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Glazurowane udka

Udka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i pieprzem. Przygotować marynatę: do soku z cytryny i pomarańczy dodać dżem, musztardę, sos sojowy i kolendrę, dokładnie wymieszać. Do przygotowanej marynaty włożyć udka kurczaka, odstawić na 2-3 godziny do lodówki. Grill lekko posmarować olejem, dobrze rozgrzać. Układać osączone mięso i grillować około 30 minut. W trakcie obracać i smarować pozostała marynatą. Joko dodatek polecamy grillowane plastry pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 12.04.2011 20:27
smaczne
Iwona51
Iwona51 30.12.2010 21:05
super
lucyna15
lucyna15 21.06.2010 22:09
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak