Sposób przygotowania

Udka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i pieprzem. Przygotować marynatę: do soku z cytryny i pomarańczy dodać dżem, musztardę, sos sojowy i kolendrę, dokładnie wymieszać. Do przygotowanej marynaty włożyć udka kurczaka, odstawić na 2-3 godziny do lodówki. Grill lekko posmarować olejem, dobrze rozgrzać. Układać osączone mięso i grillować około 30 minut. W trakcie obracać i smarować pozostała marynatą. Joko dodatek polecamy grillowane plastry pomarańczy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna nazwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !