Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki drobiowe z wątróbką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 sztuki
wątróbka drobiowa 20 dkg
kajzerka 1/2 sztuki
natka pietruszki 1/2 pęczka
masło 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki drobiowe z wątróbką

W piersiach z kurczaka wyciąć kieszonki. Wątróbkę pokroić w kostkę, kajzerkę namoczyć, odcisnąć. Wątróbkę usmażyć. Wymieszać z kajzerką, posiekaną natką, masłem i przyprawami. Farszem napełnić kieszonki, spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać tłuszcz, usmażyć kieszonki na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 25.10.2011 13:24
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak