Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa borowikowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
masło 2 łyżki
Bulion grzybowy
śmietana 12% 1/2 szkl
mąka 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa borowikowa

Grzyby obrać, umyć, drobno posiekać. Cebulę obrać i posiekać, poddusić na maśle, dodać grzyby i wszystko razem chwilę dusić. Dodać 6 szklanek wody, kostkę bulionową i gotować, aż grzyby będą miękkie, przyprawić solą i pieprzem. Śmietanę wymieszać z mąką i połączyć z zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 17.09.2011 20:11
taka zupka jest pyszna
Margo1 17.09.2011 20:11
taka zupka jest pyszna
berys18 22.04.2011 08:54
ciekawy przepis
Roman5 17.02.2011 08:33
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak