Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z kiełbasą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa 80 dag
cebula 1 szt.
czosnek ząbki 2 szt.
ziele angielskie 3 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
majeranek 1 łyżka
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
zakwas na żurek 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z kiełbasą

Kiełbasę włożyć do garnka, zalać 2 - 2,5 l wody, dodać 2 ziarenka ziela angielskiego, listek laurowy i łyżkę Vegety. Zagotować, dodać obraną włoszczyznę i cebulkę. Gotować ok.30-45 minut. Wlać zakwas. Pogotować chwilę, dodać zgniecione ząbki czosnku. Dodać majeranek, ewentualnie doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z kiełbasą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA108 07.02.2011 19:30
Lubię, ale raczej na obiad. Na śniadanie dla mnie za ciężki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak