Sposób przygotowania

Każdy plaster schabu rozbijamy na jak najwiekszy prostokąt.Oprószamy solą i pieprzem,smarujemy cieniutko musztardą.Ogórki kroimy na cztery częsci tak aby powstały słupki.Teraz na każdym plastrze schabu układamy słupek żółtego sera i ogórka.Staramy się zawinać bardzo ciasno.Spinamy wykałaczkami.Obtaczamy w mące i obsmażamy na sporym ogniu ze wszystkich stron.W rondlu grzejemy troszkę wody,dodajemy kostkę rosołową(najlepiej o smaku pieczonego mięsa) i mieszamy żeby się rozpuściła.Schaby delikatnie przekładamy do rondelka.Dusimy je ok.15 min na wolniutkim ogniu.Gotowy sos pieczarkowy(można zrobić sos samemu ale ja się zawsze spieszę więc kożystam z gotowego:)przyżądzamy według przepisu na opakowaniu i dodajemy do naszych roladek.Dusimy jeszcze 5 minutek.Podajemy z ziemniaczkami z wody i ulubioną surówką.Smacznego:)

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    zjadłoby się
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    wyglada bosko!
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    weszlam po raz kolejny i nadal uwazam,ze jest boski:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    Aga czekam na kolejne podobne przepisy,gdyz jestem tu juz po raz 3:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne mięsko !
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    popieram pyszniutkie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !