Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po cygańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 3 łyżki
olej 5 łyżki
woda 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
ketchup 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
cebula 3 szt.
marchew 2 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
pieprz 1 szczypta
matijasy 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po cygańsku

Cebulę pokroić w półksiężyce.Przygotować sos - wszystkie składniki (oprócz płatów śledziowych i octu) gotować w naczyniu razem około 10 min., następnie wrzucić cebulę i gotować aż cebula będzie miękka. Następnie sos studzimy i dodajemy ocet - mięszamy. Płaty śledziowe kroimy w paseczki dość szerokie i wraz ze sosem na przemian układamy w salaterce.S chładzamy około 2 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 13.07.2012 09:46
lubię takie
Jaheira11 09.10.2011 14:30
wyglądają bardzo smacznie- superowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak