Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka szparagowa w słoiku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kwas cytrynowy Prymat do smaku
fasolka do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka szparagowa w słoiku

Obcinamy końce fasolki szparagowej z jednej i z drugiej strony, następnie płuczemy i wkładamy do gara.Odmierzamy litrami wodę na litr wody dajemy 1 dag soli i 2 dag cukru zalewamy woda fasolkę aby ja zakryła .Gotujemy fasolkę w danej zalewie przez 3 minuty.Następnie układamy gorąca fasolkę do słoików i zalewamy woda w której się gotowała, zakręcamy słoiki i pasteryzujemy przez 2h.
Fasolka jest bardzo dobra odkręcamy słoiczki i wyjadamy ja ze słoika albo podajemy z bułką tarta czy nawet do sałatki.
SMACZNEGO POLECAM

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 07.02.2011 22:55
oycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak