Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórki kiszone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól do smaku
chrzan 1 szt.
koper do smaku
czosnek 2 ząbki
sól 1 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki kiszone

Ogórki umyć.Do słoików powkładać koper, po 2-3 ząbki czosnku, 1-2 kawałki chrzanu, kawałku liścia.Poukładać ciasno ogórki.Na każdy litr wody wziąć 1 łyżkę soli, rozmieszać do rozpuszczenia.Ogórki zalać wodą, zakręcić niezbyt szczelnie, zostawić w cieple.
Jak już ogórki ukiszą się (kilka dni), słoiki dokręcić i wynieść w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 07.02.2011 22:56
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak