Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

procentowe wiśnie w likierze jajecznym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie 200 g
cukier 2 lyzki
spirytus 0,5 szklanki
likier jajeczny

Przepis i sposób przygotowania na: procentowe wiśnie w likierze jajecznym

Wisnie posypujemy cukrem i odstawiamy na 40 godzin, nastepnie zalewamy spirytusem i odstawiamy znowu na kilka dni. Takie wisnie nasaczane alkoholem polewamy jeszcze likierem jajecznym, przepis na niego jest w mojej ksiedze przepisow pod nazwa adwokat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 08.11.2011 20:44
super
RenataZ-et 08.02.2011 14:29
Wow!! To coś dla mnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak