Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt orzechowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
orzechy włoskie 15 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
cukier puder 15 dag
masa toffi 20 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt orzechowy

Orzechy zmielić w rozdrabniaczu. Utrzeć żółtka z cukrem, ubić pianę. Bułkę tartą wymieszać z orzechami proszkiem do pieczenia. Dodawać na przemian do żółtek orzechy z bułką i łyżkę piany...czynność powtarzać na końcu dodać resztę piany i delikatnie wymieszać. Piec około godziny w temperaturze 190 stopni. Masę karmelowa z puszki wymieszać z miękkim masłem i przełożyć tort. Udekorować gwiazdkami z czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 05.12.2013 19:03
Wygląda bardzo pysznie :-)
Mati13 24.10.2013 16:01
świetnie wygląda
Bernadeta1 11.09.2013 11:31
taki świąteczny biszkopt, smaczny
AURELKA 16.10.2012 16:07
piekny
Dorota59 17.07.2012 09:33
prześliczny
Olaa 17.01.2012 13:36
super
PaniMISIOWA 13.12.2011 11:36
ale wspaniale wygląda!
Aneta2604 01.11.2011 20:06
wygląda apetycznie
Sylwia88 28.02.2011 16:40
super
hastalavista 07.02.2011 18:45
pięknie się prezentuje :)
MAR3STA 07.02.2011 18:41
świetnie wygląda ten biszkopcik, pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak