Sposób przygotowania

Margarynę rozpuść w rondelku i odstaw do ostygnięcia. ser wyłóż do miski,a w drugim garnku ubij 2 jajka , 4 żółtka, cukier i cukier waniliowy, tak żeby była puszysta masa. Dodać to do sera i wyrobić mikserem na gładka masę. Budynie wymieszać z mlekiem i dodać to do masy serowej, teraz najlepiej wymieszaj łyżką (masa jest dość rzadka), na koniec dodaj wystudzoną margarynę i wymieszaj.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia, i ułóż herbatniki, wylej masę serowa na herbatniki i wstaw do piekarnika na 50 min do temp ok.180-200 stopni. Krótko przed upływem tego czasu przygotuj sobie beze, ubij białka z cukrem na sztywno, wsyp wiórki i wymieszaj łyżką, wyjmij sernik z pieca , rozsmaruj masę kokosowa równo na cieście i wstawić z powrotem do pieca, niech sobie tak siedzi jeszcze 15-20 min. serniczek dość urośnie ale potem równo opadnie.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !