Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wodę i wrzucamy do niej rzeberka, po pewnym czasie należy zacząć zbierać szumowinę. Dodać posiekaną włoszczyznę (seler, pietruszka, marchewka oraz por). Wrzucić również kilka ziaren pieprzu czarnego oraz liść laurowy.
Szczaw odsączyć z wody i posiekać go po czym posmażyć na oliwie. Po czym dodać do garnka.
Kiedy warzywa i rzeberka są jużmiękkie dodać wegetę, kostkę bulionu, sól oraz pieprz. Jeszcze chwilę gotować pod przykryciem po czym dodać dokłądnie wymieszaną mąkę ze śmietaną. Jeszcze chwilkę musi powrzeć i już jest gotowa.


Podaję z posiekanym w kostkę jajkiem :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !