Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 12 dag
śmietana 30% 200 ml
wino białe wytrawne 100 ml
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sos orzechowy

Zmiel orzechy. Ubij na sztywno śmietankę, ubijając, dodaj żółtka. Zagotuj wino z resztą śmietanki i orzechami. Wymieszaj z ubitą śmietanką. Podgrzej nie zagotowując. Dopraw do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 06.11.2011 13:31
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak