Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka po myśliwsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
czosnek ząbki 3 szt.
kminek 1 łyżeczka
olej 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
bulion 2 szklanki
mąka 1 łyżka
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka po myśliwsku

Żeberka obsmaż na tłuszczu, przełóż do rondla. Tłuszcz rozprowadź szklanką bulionu, zalej żeberka. Dodaj przyprawy, czosnek i pół szklanki bulionu. Duś 35 min. Resztę bulionu zmiksuj z mąką, wlej do żeberek. Zagotuj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 15.08.2011 12:19
pycha !
bernadetta2 12.04.2011 11:28
ciekawe
Agnieszka/picola 09.04.2011 21:20
podoba mi się ten przepis
Agnieszka_B 07.02.2011 13:54
Tak przyrządzone żeberka mogą smakować wyśmienicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak