Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy trójkolorowy (z papryką)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso na gulasz 0,5 kg
wino białe wytrawne 3/4 szkl
bulion warzywny 1 i 1/3 szkl
papryka po 1 szt z każdego koloru czyliż
papryczki jalapeno 0,5 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy trójkolorowy (z papryką)

Mięso umyć i pokroić w drobna kostkę. Natrzeć przyprawami. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju i przysmażyć mięso. W międzyczasie obrać cebulę i papryki pozbawić ziarenek. Cebulę pokroić w drobną kostkę, a papryki w zgrabną kostkę(paprykę jalapeno pokroić w bardzo malutkie kawałki!). Do przysmażonego mięsa(po około 10 minutach) wrzucić cebulę i gotować. Po kolejnych 10 minutach wlać wino, wodę z rozpuszczoną kostką bulionową, a także pokrojoną paprykę. Gotować do miękkości mięsa i warzyw. Przed podaniem gulasz można zaciągnąć: 3 łyżki mąki łączymy z odrobiną wody, przygotowaną masę wylewamy do gotującego się gulaszu i wszystko łączymy. Gulasz najlepiej smakuje z kaszą czy ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak