Sposób przygotowania

Mięso umyć i pokroić w drobna kostkę. Natrzeć przyprawami. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju i przysmażyć mięso. W międzyczasie obrać cebulę i papryki pozbawić ziarenek. Cebulę pokroić w drobną kostkę, a papryki w zgrabną kostkę(paprykę jalapeno pokroić w bardzo malutkie kawałki!). Do przysmażonego mięsa(po około 10 minutach) wrzucić cebulę i gotować. Po kolejnych 10 minutach wlać wino, wodę z rozpuszczoną kostką bulionową, a także pokrojoną paprykę. Gotować do miękkości mięsa i warzyw. Przed podaniem gulasz można zaciągnąć: 3 łyżki mąki łączymy z odrobiną wody, przygotowaną masę wylewamy do gotującego się gulaszu i wszystko łączymy. Gulasz najlepiej smakuje z kaszą czy ziemniakami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !