Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa
Wodę wymieszać z octem, solą i cukrem. Powstałą zalewą zaleć paprykę w słoikach. Pasteryzować 10 minut.
papryka czerwona | 2 kg |
Liść laurowy suszony Prymat | 6 szt. |
ziele angielskie | 1 szt. |
pieprz ziarnisty | 1 szt. |
Gorczyca biała cała Prymat | 1 łyżka |
olej | 12 łyżek |
woda | 2,5 l |
ocet | 1 szklanka |
sól | 4 łyżki |
cukier | 4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: