Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie serca brzoskwiniowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto franuskie 1 op.
brzoskwinie w puszce 1 op.
jajko 1 szt.
dżem morelowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie serca brzoskwiniowe

Foremką do ciasta wyciąć serca, które wyłożyć na papierze do pieczenia. Z reszty ciasta wykroić wąskie paski. Żółtko roztrzepać i posmarować brzegi serc. Doklejać paski ciasta lekko dociskając formując brzegi. Owoce odsączyć z zalewy, pokroić w paski i ułożyć w przygotowanych formach. Dżem wymieszać z 3 łyżkami soku z zalewy i podgrzać, wysmarować nim owoce. Piec w temp. 180 stopni- termoobieg około 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojr63 05.04.2012 23:23
bardzo pięknie wyglądają
Marybeth
Marybeth 29.07.2011 10:35
Z pewnością pyszne :)
Pola2 16.04.2011 20:31
pycho
bejciu24 07.02.2011 17:57
pyszności
Sylwia88 07.02.2011 11:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak