Sposób przygotowania

Ogórki umyć starannie, zalać zimną wodą na godzinę. Wyjąć z wody i starannie osuszyć ściereczką. Ogórki posypać solą i pozostawić na dobę. Po tym czasie odlać słony sok, osączyć i ułożyć w słoikach, w każdym słoiku umieścić ząbek czosnku. Zagotować ocet ze szklanką i 4 łyżkami wody, ziarnami pieprzu, ziela angielskiego, listkami laurowymi i cukrem. Zalać słoiki gorącą zalewą, zakręcić i pasteryzować 10 minut w temperaturze 90 stopni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    tradycyjne i smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !