Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indycza rolada z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1 szt
płatki migdałowe 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
masło 1 łyżka
białe wino 1 szkl
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól
ser żółty 20 dag (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: indycza rolada z serem

Filet umyć, rozbić na cienki płat prostokątnego kształtu, oprószyć solą , pieprzem i tymiankiem. Plasterki sera pokroić w 2 cm paski i poukładać wzdłuż mięsa. Posypać migdałowymi płatkami, zrolować mięso, związać bawełnianą nicią. Obsmażyć na rozgrzanym maśle z oliwa, przełożyć do brytfanny, podlać winem i pod przykryciem piec w piekarniku przez 45 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 16.02.2011 19:07
az glodny sie zrobilem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak