Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik z porów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 3 szt
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
ziemniaki 4 szt
rosól z kury z kostki 3 szkl
śmietana 12% 1 szkl
posiekany szczypiorek 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik z porów

Białe części porów po umyciu posiekać, cebulę obrać, szczypiorek oczyścić, wszystko posiekać. Rozgrzać masło i poddusić na nim pory z cebulą. ziemniaki obrać i pokroić w plasterki, dodać do podduszonej cebuli z porami, zalać wszystko rosołem i gotować, aż ziemniaki będą zupełnie miękkie. Ostudzić, zupę zmiksować, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać ze śmietaną, posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 17.02.2011 15:53
dobry
Roman5 15.02.2011 17:22
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak