Sposób przygotowania

Sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki, skropić sokiem z cytryny, wymieszać z kiełkami, przelanymi wrzątkiem i osuszonymi. cukinie obrać i pokroić na na 2 centymetrowe plastry, w każdym plastrze wydrążyć wgłębienie i ułożyć je na natłuszczonej blaszce, wstawić na 5 minut do piekarnika w 200 stopniach, po wyjęciu skropić oliwa. Do zagłębienia wbić po jednym jajeczku przepiórczym i wstawić do piekarnika na 7 minut. Utrzeć żółtko z kurzego jaja z oliwą i sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Na półmisek z sałatą wyłożyć tuńczyka i oliwki, polać sosem, rozstawić słupki cukinii z jajeczkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    pomyslowe
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    fajny przepis:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne fajne i szybkie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !