Sposób przygotowania

6 białek ubic na sztywną pianę,dodac 3/4 szklanki cukru.Ciągle ubijając dodac mak i wiórki kokosowe.Wylac na blachę.Piec około 30 minut w temp.180stopni. Szklankę mleka zagotowac z 1 szklanką cukru oraz cukrem waniliowym.W naczyniu rozrobic pozostałe mleko z 6 żółtkami,mąką ziemniaczaną oraz pszenną.Dodac do gotującego mleka.Ugotowac budyń.Ostudzony rozkręcic z palmą.Wyłozyc na ostudzone ciasto.Na kremie układac biszkopty maczane w wodzie z wódką.Na wierzch polac polewę.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Dobre ciacho:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    uwielbiam to ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    świetny przepis i nazwa ciasta
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    warte wypróbowania
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre,tanie i proste.Nie da się nie lubić;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    pyszne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !