Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bliny drożdżowe z dżemem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
mleko 1 szklanka
drożdże 2 dkg
jaja 2 sztuki
cukier 1 łyżka
margaryna 2 łyżki
dżem
tłuszcz do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Bliny drożdżowe z dżemem

Pokruszone drożdże wymieszać z mlekiem, dodać cukier, wymieszać. Dodać połowę mąki, wymieszać, zostawić do wyrośnięcia. Kiedy wyrośnie dodać jajka i odrobinę soli, rostopioną margarynę oraz resztę mąki. Wyrobić ciasto, ponownie odstawić do wyrośnięcia. Smażyć z obu stron wylewając ciasto na całą powierzchnię patelni. Podawac gorące z dodatkiem dżemu i posypane cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 31.10.2011 21:31
super
mehia 02.07.2011 18:50
extra
matii6 28.05.2011 22:04
super
Małgorzata113 07.02.2011 09:43
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak