Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem herbaciany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 3 sztuki
białko 2 sztuki
cukier 4 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
śmietanka 120 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
herbata 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Krem herbaciany

Żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Zaparzyć gorącą herbatą, dodać śmietankę. Z białek ubić pianę, dodać resztę cukru, wymieszać z zółtkami. Do żelatyny dodać odrobinę zimnej wody, gdy napęcznieje dodać trochę gorącej, zagotować. Gdy ostygnie dodać do żółtek. Podzielić na porcje. Zostawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kopiko1983 04.12.2011 19:37
Bardzo smaczny przepis!
Iwona51
Iwona51 03.04.2011 00:23
smaczne
halinka1011 07.02.2011 09:59
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak