Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego dodać drobno posiekaną cebulę, paprykę, pomidory bez skórki i miąższu, jajka, mąkę ziemniaczaną, szczypiorek, sól i pieprz do smaku. Mięso dokładnie wyrobić.[Gdy masa jest za wolna dodać odrobinę bułki tartej] Z masy mięsnej formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na tłuszczu z obu stron na rumiano. Podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    znudziły mi się tradycyjne mielone, więc następnym razem spróbuje je zrobić na Twój sposób :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne połączenie.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    bardzo smaczny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !