Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron rurki w winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 500 gram
pieczarki 150 gram
szynka wędzona 100 gram
sos pomidorowy 3-4 łyżki
czosnek 2-3 ząbki
szczypior 1-2 łyżki
sól do smaku
wino białe 1 i 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron rurki w winie

Na patelni podsmażamy czosnek w talarkach, dodajemy pokrojone w paski grzyby i po podsmażeniu dodajemy szynkę w paski. Dolać wino i odparować i dodać sos pomidorowy, sól, pieprz. Dodajemy ugotowany al dente makaron i dokładnie całość wymieszać. Posypać szczypiorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 09.02.2012 07:35
interesujące
wolochski 06.06.2011 22:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak