Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO MOKKA Z KREMEM MASLANYM

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 7 dag
mąka ziemniaczana 4 dag
skórka starta z cytryny 1 łyzka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 1 szt
sól szczypta
sok z cytryny 2 łyzki
kawa rozpuszczalna 3 łyzki
cukier puder 20 dag
wiórki migdałowe 2 dag
ziarna kawy do dekoracji
jaja 6 szt
wanilia 1 laska (starta)

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO MOKKA Z KREMEM MASLANYM

Białka ubic na sztywna piane dodajac stopniowo cukier.
Ostroznie dodac 3 zółtka, skórke cytrynowa oraz make wymieszana z maka
ziemniaczana i proszkiem do pieczenia.
Ciasto przełozyc do formy i piec 35 min. w rozgrzanym piekarniku..200st. Upiec dwa takie biszkopty.
W miedzyczasie utrzec masło z cukrem pudrem, 3 zółtkami i kawa.Schłodzic
Migdały uprazyc na na patelni.
Biszkopty posmarowac kremem i ułozyc jeden na drugim. Wierzch też posmarować kremem i udekorowac ziarnami kawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak