Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gorzka czekolada 25 dag
kawa rozpuszczalna 3 szczypty
masło 10 dag
jajko 3 sztuki
cukier puder 2 łyżki
bita śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

Gorzką czekoladę połamać na małe kawałki i rozpuścić ją w kąpieli wodnej, wymieszać z kawą rozpuszczalną. Następnie wyjąć z kąpieli i utrzeć z miękkim masłem , dodawać po jednym żółtku. Białka jaj ubić na sztywną pianę i ciągle ubijając dodawać po łyżce cukru pudru, następnie po łyżce kremu czekoladowego. Tak przygotowany mus podawać w pucharkach. Ozdobić łyżką bitej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.02.2014 00:42
pyszny deserek
RenataZ-et 11.01.2014 22:49
takie deserki to ja lubię
IKrakowianka 23.11.2012 21:57
przepyszny :)
Iwusia 25.09.2010 10:05
robię tak samo i jest wspaniały - smak niezapomniany :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak