Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIODOWY PONCZ

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miód 1 szkl.
pomarańcze 2 sztuki
cytryna 1 sztuka
rum 1 kieliszek
woda 1 szkl.
cynamon Prymat
herbata 1 l.

Przepis i sposób przygotowania na: MIODOWY PONCZ

Rozgnieść cynamon i goździki, zaparzyć jedną szklanką gorącej wody. Przecedzić przez gęste sitko, do wywaru dodać miód i dokładnie wymieszać. Do wrzącej herbaty dodać tak przygotowany miód, sok z pomarańczy, kieliszek rumu. Wymieszać.
SMACZNEGO !!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 07.02.2011 10:49
spróbuje zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak