Sposób przygotowania

Mięso podsmażyć na oliwie z przeciśniętymi ząbkami czosnku i pokrojonymi w kostkę cebulami. Doprawić solą i pieprzem(solą pod koniec smażenia). Dodać pomidory z puszki i łyżeczkę koncentratu (ewentualnie). Dusić na małym ogniu i w razie potrzeby dolać ok 100-150 ml wody. W czasie gotowania doprawić pieprzem cayenne, solą czosnkową i dorzucić garść bazylii. Dodałam również odrobinę pieprzu kolorowego i kostkę papryczki słodkiej.
Makaron ugotować al dente z kostką do makaronu. Odcedzić. Łyżkę (lub 2)wody, w której gotował się makaron dodać do sosu razem ze spaghetti. Trzymając na małym ogniu wszystko wymieszać. Na talerzu posypać startym serem i bazylią.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !