Sposób przygotowania

Mięso przemielić jeszcze raz przez maszynkę drobno, dodac majeranek, sól, pieprz, sparzyć lekko woda gorącą. Zagnieść ciasto.Ciasto należy uformować w kule i włozyc do lodowki celem schlodzenia na godzinę. Rozwałkować cienko i wykrawać krążki szkalnką. Następnie układać na nie farsz, zalepiać i wrzucic do gorącej osolonej wody, wyjmowac drewniana łyzka jak zacczna wypływac. Podawac na ciepło lub odsmazone ze skwareczkami.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    uwielbiam pierogi z mięsem!
  • 0
    original
    Opublikowano

    meredith

    najlepsze takie domowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    meredith

    najlepsze takie domowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Takie babcine zawsze są najlepsze.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pysznosci
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    PYSZNOŚCI

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !