Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki babcine z mięsem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szkalnki
olej 1 łyżka
jajko 1 szt
woda 3/4 szkalnki
mięso mielone 50 dkg
Majeranek suszony Prymat
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki babcine z mięsem

Mięso przemielić jeszcze raz przez maszynkę drobno, dodac majeranek, sól, pieprz, sparzyć lekko woda gorącą. Zagnieść ciasto.Ciasto należy uformować w kule i włozyc do lodowki celem schlodzenia na godzinę. Rozwałkować cienko i wykrawać krążki szkalnką. Następnie układać na nie farsz, zalepiać i wrzucic do gorącej osolonej wody, wyjmowac drewniana łyzka jak zacczna wypływac. Podawac na ciepło lub odsmazone ze skwareczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 07.02.2012 23:07
PYSZNOŚCI
Kate131 08.02.2011 08:31
pysznosci
Anna169Hosz 08.02.2011 08:07
Takie babcine zawsze są najlepsze.
meredith 07.02.2011 20:40
najlepsze takie domowe
meredith 07.02.2011 20:40
najlepsze takie domowe
Nina7 07.02.2011 08:34
uwielbiam pierogi z mięsem!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak