Sposób przygotowania

Migdały sparzyć, obrać ze skórki, osuszyć i zemleć. Rodzynki opłukać, osuszyć i posiekać. Oddzielić żółtka od białek.Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać migdały i rodzynki. Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać z masą migdałową. Naleśniki posmarować masą migdałową i zwinąć w rulony. Naleśniki ułożyć w formie do zapiekania wysmarowanej masłem, posypać cukrem pudrem i zapiekać 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne naleśniki;)
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ooo, to może być dobre...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja38

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    fajne nadzienie
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    To bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !