Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
cukier 2 szklanki
woda 1/2 szklanki
kakao 3 łyżki
mleko w proszku 1/2 kg
rodzynki
herbatniki 4 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Blok

Masło, wodę, kakao i cukier gotować przez 3 minuty. Zestawić z ognia, dodać rodzynki, mleko w proszku a na koniec, pokruszone ciasteczka. Wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną pergaminem, upiec. Wyjąć po wystudzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noculos 05.01.2012 17:48
fajne
IKrakowianka 02.12.2011 21:53
pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak