Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser budyniowy z sernikiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń czekoladowy 2 szt
mleko 4 szkl
cukier 4 łyżki
sernik na zimno 1 opakowanie
mleko do sernika

Przepis i sposób przygotowania na: Deser budyniowy z sernikiem

Gotujemy 3,5 szkl. mleka z cukrem. Gdy się zagotuje zestawiamy z ognia , dodajemy budyń rozmieszany w 0,5 szkl. mleka i mieszamy. Gdy zgęstnieje rozlewamy do pucharków i odstawiamy do schłodzenia. Przygotowujemy sernik: Ubijamy odpowiednią ilość mleka ( w zależności od tego jaki kupiliśmy sernik na zimno) z proszkiem na sernik. Ubijamy tak długo, aż będzie bardzo gęsty. Nakładamy na zimny budyń i gotowe. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczekjeden 15.03.2011 11:01
ale pyszności:)
Nina7 07.02.2011 08:38
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak