Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka duszoone w kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 40 dkg
cebula 1 sztuka
tłuszcz do smażenia
kapusta 80 dkg
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka duszoone w kapuście

Poszatkowaną kapustę posolić, zagotować w wodzie. Żeberka podsmażyć na oleju, dodać do kapusty i razem dusic. Cebulę posiekać, podsmażyć, dodać mąkę, sporządzić zasmażkę i wlać do żeberek. Doprawić. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak